Zelf kaarten maken

Hoewel het kopen van een kerstkaart het vaakst wordt gedaan, is het ook mogelijk om te kiezen voor een zelfgemaakt kaart. Ben je een creatief persoon en wil je die creativiteit uiten? Neem dan eens de knutselspullen tevoorschijn en leef je uit met papier en kleine accessoires en maak zo jouw unieke kerstkaarten. Kerstkaarten zijn overigens niet de enige kaarten die zelf gemaakt kunnen worden. Ook verjaardagen en huwelijke kunnen worden gevierd met een zelfgemaakte kaart. Tevens is het mogelijk om steun te betuigen bij een overlijden via een zelfgemaakte kaart.

Waarom zelf kaarten maken?

Het kaart assortiment in de supermarkt is zeer beperkt. Zo is het goed mogelijk dat je een leuke kaart vindt voor een 40 jarige verjaardag... net als vijf andere gasten. Het is natuurlijk veel leuker om met een echte unieke kaart aan te komen. Daarnaast is het mogelijk om de ontvanger in gedachten te houden wanneer de kaart wordt gemaakt. Daardoor is een zelfgemaakte kaart ook nog eens veel persoonlijker. Verder is het zo dat de ontvanger ziet dat er moeite is gestoken in de kaart. Dat wordt absoluut gewaardeerd!

Hoe maak je zelf kaarten?

Veelal zijn de benodigdheden voor het maken van kaarten te verkrijgen in hobbywinkels. Natuurlijk heb je stevig papier nodig, dat als kaart gaat fungeren. Verder heb je ander knutselspul nodig dat gebruikt wordt om de kaart uniek te maken. Denk bijvoorbeeld aan washi tape, stickers, papier in leuke printjes en vormpjes, stempels en noem maar op. Zelfs met een beperkt aantal accessoires kun je van elke kaart iets speciaals en unieks maken. Daarnaast is het ook nog eens een leuk tijdverdrijf. 

Artikelen

Kerstkaart ideeen

Categorie: Zelf+kaarten+maken / 24-03-2015 12:38

Het maken van een kerstkaart vereist creativiteit. Dat is natuurlijk logisch. Toch kunnen we het ons goed voorstellen dat je wellicht niet meteen een ideetje klaar hebt voor een mooie kerstkaart die je gaat uitsturen. Daarom helpen we je met enkele leuke en creatieve ideeën die je meteen kunt toepassen! Sommige kerstkaart ideeën zij

Lees meer...

Onze top 5 Kerst-feestwinkel.nl Bekijk deze aanbieder Kaartwereld.nl Bekijk deze aanbieder Bol.com Bekijk deze aanbieder Goededoelkerstkaarten.nl Bekijk deze aanbieder CarXL.nl Bekijk deze aanbieder