Kerstkaart ideeen

Geplaatst op: 24-03-2015

Het maken van een kerstkaart vereist creativiteit. Dat is natuurlijk logisch. Toch kunnen we het ons goed voorstellen dat je wellicht niet meteen een ideetje klaar hebt voor een mooie kerstkaart die je gaat uitsturen. Daarom helpen we je met enkele leuke en creatieve ideeën die je meteen kunt toepassen! Sommige kerstkaart ideeën zijn wellicht meer geschikt voor de ietwat doorgewinterde knutselaar, maar we hebben ook enkele ideetjes die eenvoudig zijn toe te passen wanneer je niet zo thuis bent in het creatieve gebeuren.

De tape kerstboom

Ken je washi tape? Dit is plakband in leuke kleurtjes en met trendy printjes. Door stukjes tape af te scheuren of knippen kun je zelf een kerstboom vorm maken op een kaart. Om het geheel nog wat speelsheid mee te geven, kun je er voor kiezen om de tape kerstboom te maken op een apart vel papier, en dat vel kun je dan op je kaart plakken, uiteraard met een rand van ongeveer 1,5 centimeter erom heen.

De kerst stempel kaart

Heb je van die leuke kerst stempels met “Christmas mail”, “Merry Christmas” en meer van zulke kreten erop? Door te stempelen in de vorm van een kerstboom, maak je een soort unieke tekst-kerstboom. Simpel maar doeltreffend. Ook hier weer het advies om je tekst-kerstboompje op een apart stukje papier te stempelen, en dit stukje papier vervolgens op je kaart te plakken met een rand van ongeveer 1,5 centimeter.

Verander de kaartvorm in een kerstboom!

Natuurlijk kun je ook de gehele vorm van de kaart veranderen! Zorg dat je één zijde van de kaart uitknipt als een kerstboom, maar laat deze wel nog bevestigd zitten aan de andere zijde van de kerstkaart. Schilder de kerstboom aan de voorkant groen en versier 'em met garen (als slingers), kerstballen van papier en andere leuke accessoires die je kunt vinden.

Nog enkele tips

Maak gebruik van andere materialen zoals bijvoorbeeld stof, knoopjes en touwtjes om je kaarten iets unieks mee te geven. Een touwtje om je kerstkaart geeft meteen een feestelijk gevoel (alsof je een cadeautje uitpakt) en is echt heel erg eenvoudig.

Onze top 5 Kerst-feestwinkel.nl Bekijk deze aanbieder Kaartwereld.nl Bekijk deze aanbieder Bol.com Bekijk deze aanbieder Goededoelkerstkaarten.nl Bekijk deze aanbieder CarXL.nl Bekijk deze aanbieder