Kerstfeest

Geplaatst op: 23-10-2014

De viering van kerstmis wordt in de volksmond ook wel het kerstfeest genoemd. In principe is de term kerstfeest van protestantse afkomst. Voor velen staat de term kerstfeest echter synchroon met de gezellige sfeer, lichtjes, samenhorigheidsgevoel en commercie die ieder jaar weer handig inspeelt op de viering van het feest. De voorbereidingen voor de vieringen beginnen voor de Christenen zoals genoemd al vier weken voor de geboorte van Jezus Christus op 25 December. Ook de commerciële sector begint rond midden november al met de voorbereidingen op de kerstviering. In Nederland, waar eerst aandacht wordt besteed aan de viering van het Sinterklaasfeest, begint de commerciële kerstviering pas na 6 december.

Familiefeest

Het kerstfeest is het enige echte familiefeest in Nederland. Rond het Kerstfeest wordt er flink gehamerd op het gevoel van samenhorigheid. Eten en drinken zijn een belangrijk onderdeel van de kerstsfeer en draagt bij aan de gezelligheid. Ruzies worden tijdens het Kerst feest vaak bijgelegd of even vergeten. Kerstmis liedjes zijn in grote getale te horen op de radio en bijna ieder huishouden heeft er wel een cd van. De kerstmis liedjes gaan vaak gepaard met teksten over de gezelligheid. Het kerst feest is een feest dat plaatsvind in donkere jaargetijden wat betreft het weer. De sfeer wordt gestimuleerd met lichtjes, leuke versieringen en figuren als de kerstman.

En natuurlijk staat Kerst ook in het teken van cadeautjes. Gezellig al die pakjes rondom de kerstboom. Ook bij je werkgever krijg je misschien een leuk presentje in de vorm van een kerstpakket (tip: www.kerstpakketonline.nl). Met Kerst geef je het liefst persoonlijke cadeaus, om te tonen dat je om elkaar geeft. Maak bijvoorbeeld een leuk cadeau van een foto van je familie. Dat is altijd een goed cadeau om te geven.

De kerstman

Naast de traditionele historie die met Jezus Christus te maken heeft is het kerst feest ieder jaar weer een grote kans voor de commerciële sector om de omzet een flinke boost te geven. In de loop der jaren heeft deze van alles bedacht om de verkopen omhoog te krikken. De kerstman is daar een resultaat van. Voor velen ongelovigen of niet Christenen is deze dikke gezellige man in een rood pak dan ook symbool voor het kerstfeest. De kerstman, die met zijn uiterlijk bijdraagt aan het gevoel van blijheid, gezelligheid en het gevoel om elkaar te geven, is de ultieme stunt voor de commercie. Hij is het excuus voor het geven van cadeaus op kerstavond of morgen.

Onze top 5 Kerst-feestwinkel.nl Bekijk deze aanbieder Kaartwereld.nl Bekijk deze aanbieder Bol.com Bekijk deze aanbieder Goededoelkerstkaarten.nl Bekijk deze aanbieder CarXL.nl Bekijk deze aanbieder